0 kom
Moj račun
Svi članci
31.12.2021.

Ako su vam inspiracija za uređenje doma prepoznatljivi njujorški stanovi iz američkih filmova s otvorenim tlocrtom, velikim prozorima, zidovima od opeke i vidljivim cijevima, onda ste na pravom mjestu!  

Industrijski dizajn jedan je od najpopularnijih načina uređenja interijera još od 70-ih godina 20. stoljeća kada su se u velikim gradovima napuštene tvornice počele prenamjenjivati u stambene zgrade zbog nedostatka prostora za stanovanje. Upravo iz arhitektonskih karakteristika tadašnjih tvornica proizašli su prepoznatljivi elementi industrijskog dizajna koje možete unijeti u svoj dom na nekoliko načina:

1. Stvorite privid otvorenog prostora

Glavne karakteristike industrijskog dizajna su otvoreni tlocrt, visoki stropovi i veliki prozori koji prostor čine prozračnim i prostranim. Privid otvorenog i prozračnog prostora možete postići odabirom odgovarajućeg namještaja i ukrasa. Ogledalo Vintage Window koje podsjeća na velike prozore starih tvornica reflektirat će prirodnu svjetlost čineći prostor prozračnijim i osvjetljenijim. Također, otvorite svoj prostor policom Iron na koju možete izložiti svoje dragocjene uspomene, knjige ili biljke.

2. Poigrajte se materijalima

Industrijski dizajn prepoznatljiv je prema upotrebi uobičajenih industrijskih materijala poput betona, metala, opeke, drveta, ali i kože. Iskoristite tu raznolikost materijala i poigrajte se njihovim teksturama i bojama u uređenju svojeg doma. Primjerice, drveno-metalna kombinacija stolića za kavu Seaford Newspaper Natural te kožno-metalna kombinacija fotelje Feston dati će vašem dnevnom boravku dozu industrijskog dizajna u trenu.

3. Obratite pozornost na paletu boja

U industrijskom dizajnu dominira neutralna paleta tonova bijele, sive, crne i smeđe boje. Navedenu paletu boja lako ćete prenijeti u svoj dom pomoću sofe Houda u tamnosivoj boji s crnim metalnim postoljem. Za savršen kontrast tamnim bojama sofe možete dodati stalak za časopise Scholar ili vazu Hari Slim zlatne boje kojima ćete unijeti malo topline u stambeni prostor.

4. Izađite iz okvira!

Drugim riječima, ne bojite se upotrijebiti uobičajene svakodnevne predmete na nov način. To je upravo bit industrijskog dizajna. Stoga, zašto ne biste umjesto klasičnog ormara upotrijebili ormarić Rusty ili stolicu Scuola umjesto tradicionalni blagovaonskih stolica.

5. Zaokružite cijeli dizajn rasvjetom.

Gotovo da nema industrijskog dizajna bez otkrivene vintage svjetiljke, tzv. Edisonove lampe. Suvremena verzija Edisonove lampe, stolna lampa Cubo bit će upečatljiv dodatak koji će naglašavati industrijski dizajn vašeg doma ili prostorije. Jednako tako, stropna lampa Penny Black na vašem će stropu izgledati kao umjetnička instalacija imitirajući rasvjetu starih tvornica.

 

Uz ovih 5 koraka, vaš će se dom pretvoriti u oazu industrijskog dizajna. Ako želite svoj dom upotpuniti s dodatnim komadom industrijskog namještaja ili ukrasa, pogledajte ovdje.

chair4uNewsletter
Prijavi se i ostvari popust u vrijednosti od 20€ za prvu narudžbu iznad 200€!

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager