0 kom
Moj račun
Svi članci
24.01.2023.

  Unesite boje i teksture u Vaš dom!

Odabir tepiha koji će odgovarati vašem životnom prostoru po boji, veličini, teksturi i bojama može biti pravi izazov. Izbor je velik, a odluka postaje još teža kada shvatite da se radi o središnjem ukrasnom predmetu vaše prostorije, koji nikako neće proći nezapaženo i zaslužuje biti zvijezda prostora. Slično kao s jastucima i prekrivačima, pomoću tepiha u svoj dom unosite teksturu, boje i uzorke. Ovisno o tome koji stil uređenja prostora vam je posebno drag, birajte i tepih koji ćete u njega smjestiti. Evo na što trebate paziti prilikom odabira tepiha.

Funkcionalnost

Iako izgled tepiha uvijek pada u prvi plan, nemojte zaboraviti da je njegova funkcionalnost od iznimne važnosti. Ako imate kućne ljubimce i potrebna vam je dugotrajnost tepiha, birajte lako održive komade poput pamučnih ili polipropilenskih tepiha. Oni se jednostavno čiste usisavačem, ne privlače prašinu statičkim elektricitetom, a mrlje na njima se uklanjaju običnom sapunicom ili bilo kojim sredstvom za čišćenje vlakana što znači da ne morate kupovati skupe proizvode. Ukoliko nemate kućne ljubimce, uložite u karakterne svilene ili vunene tepihe koji će se ponašati kao prava umjetnička djela na podu vaše omiljene prostorije.

Boje i teksture

Ako volite šarenilo i vaš je životni prostor već pun raznih boja, ukrasa i dekoracija, odaberite jednostavnu jednobojnu varijantu svijetlih tonova (bež, boja pijeska, blago ružičasta) – upravo su te nijanse po posljednjim trendovima. Ukoliko je vaš dom skladan i u njemu nema puno boja, odaberite neku živahniju varijantu koja će se uklopiti u ostatak interijera te doprinijeti cjelokupnom izgledu prostorije (orijentalni tepisi, tepisi od prirodnih materijala). Također, dobro je znati da se tepisi s geometrijskim uzorcima kontrastnih boja iznenađujuće dobro uklapaju u sve vrste prostora pa pokušajte s njima, ako vam je stari tepih pomalo dosadio, a želite biti u trendu.

Tepih Colour Blend Fuchsia      Tepih Cosm '150 cm     Tepih Mahal 170x240 cm

Veličina

Nekoliko je ključnih stvari kad je veličina tepiha u pitanju, ali generalno, ako u prostoriju stavite tepih koji je prevelik, vizualno ćete smanjiti prostor, a ako pak postavite premali tepih, prostor će izgledati nedovršeno. Veličinu tepiha uvijek diktira veličina prostora i to je nit vodilja koju trebate pratiti, a na sljedećoj skici možete vidjeti koja su pravila za veličinu tepiha ovisno o prostoriji u koju tepih unosimo.

Za dnevni boravak, tepih kupujte tek onda kada u prostoru imate sjedeću garnituru. Zatim gledajte da prednje noge garniture dolaze na tepih i dodatno pripazite da su fotelje i ostali sjedeći namještaj većinom na tepihu. Isto ćete napraviti i kad je u pitanju vaša terasa.

Za kuhinju, ovisno o obliku vaše kuhinje izaberite tepih staze koje neće dodirivati kuhinjske elemente, moći ćete se jednostavno kretati između elemenata, a površinu ispod staze možete jednostavno usisati i obrisati pločice. Isto pravilo vrijedi i za hodnik ili predsoblje.

Kada su u pitanju spavaće sobe s velikim bračnim krevetom u sredini, imate dvije opcije. Možete staviti dvije uže tepih staze sa svake strane bračnog kreveta ili jedan tepih koji je svojim većim dijelom podvučen pod krevet. Tako će prostor izgledati potpuno skladno.

Blagovanski stol, zajedno sa stolicama, uvijek treba biti u potpunosti na tepihu kako bi prostor djelovao centrirano i uravnoteženo i kako svaki puta kad sjedate za blagavaonski stol ne bi stolcem zapinjali za tepih.

Tepih Dream 200x300 cm Natural/Pink

Oblik

Ako u svom dnevnom boravku imate okrugli stolić, tabure, otoman ili slično, nadopunjavati će se savršeno s tepihom istog takvog oblika. Ako je tepih izrađen od prirodne jute moći ćete reći da ste vlasnik pravog trendy tepiha. Isto vrijedi i za pravokutne ili kvadratne tepihe koji će odgovarati uz klasičnije oblike namještaja, pravilnijih linija.

    

             Tepih Felipa 140x200 cm                      Tepih Pix Round 170' cm

Nakon što ste sve navedeno uzeli u obzir i odlučili se na kupnju novog tepiha, posjetite naš webshop i iz bogate ponude tepiha pronađite onaj baš po vašoj mjeri. :)

chair4uNewsletter
Prijavi se i ostvari popust u vrijednosti od 20€ za prvu narudžbu iznad 200€!

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager