0 kom
Moj račun
Svi članci
02.12.2022.

Ako je kuhinja srce doma, onda je dnevni boravak definitivno njegova duša. Osim što je najposjećenija prostorija, dnevnom boravku se najčešće okrećemo kad je renovacija ili neki novi komad namještaja u pitanju. Stolić uvijek možemo preseliti ovdje ili ondje, lampu smjestiti u kut, tepih bliže ili dalje od kutne garniture, a kutnu garnituru zajedno s tabureom ostavljamo u središtu svoje najudobnije prostorije.

Kakve god bile naše vizije o dnevnom boravku u kojem se obitelj najčešće okuplja, neki komadi namještaja su jednostavno nezaobilazni ukoliko se u ovoj prostoriji želimo osjećati ugodno, udobno i kod kuće.

SJEDEĆA GARNITURA I FOTELJA

Mnogi upravo ove komade namještaja smatraju najvažnijima u dnevnom boravku budući da zauzimaju njegov centralni prostor. Bilo da birate sofe, taburee, vreće za ležanje i sjedenje ili fotelje, prije kupovine uzmite u obzir broj osoba u svome kućanstvu koje će provoditi svoje vrijeme u boravku pa da za svakoga imate udobno mjesto.

U trendu su komforne garniture neutralnih boja koje dominiraju prostorom zbog svoje veličine, a prekrasno se slažu s foteljama koje će donijeti možda dašak kolora ili su izrađene u kombinaciji od prirodnih materijala kao što su drvo ili ratan. Za svoj dom uvijek možete odabrati garnituru s više karaktera, posebne boje, oblika ili dizajna. Fotelja presvučena bouclė tekstilom pravi je modni hit među namještajem i trenutni „must have“ u svakom mladenačkom stanu. Uz lijepu podnu lampu, stolić i jastuk, sigurno će podići kutak za čitanje u vašem dnevnom boravku!

                              

 

 

 

Sofa Burbon White Boucle

Fotelja Marthan

Fotelja Inova White Boucle

STOLIĆ

Okrugli, ovalni, kockasti ili nepravilnog oblika – stolići su neizostavni dio dnevnog boravka. Ponašaju se kao svojevrsna spona između sjedeće garniture i ostatka prostora, a iznimno je važno da svojom veličinom odgovaraju ostalim komadima namještaja u prostoriji. Ovisno o veličini sobe, odaberite prikladnu visinu i oblik stolića od stakla, metala, drveta ili mramora, ili pak, ukoliko vam se uklapa, odaberite moderan dizajn stolića inspiriran retro utjecajem. Neki stolići dolaze s policom za časopise ili ladicom u koju možete uredno pospremiti daljinski upravljač, punjač mobitela i ostale sitnice koje često koristite. Praktično, zar ne?

      

 

Pomoćni stolić Cupid Large Copper

Pomoćni stolić White Stone

Stolić za kavu Sham set od 2 kom.

TEPIH

 

Dimenzije tepiha i njegov oblik ključni su kad je u pitanju odabir savršenog tepiha. Ako u svoj dnevni boravak stavite prevelik tepih, vizualno ćete smanjiti prostor, a ako pak postavite premali tepih, prostor će izgledati neskladno i nedovršeno. Tepih kupujte tek onda kada imate sjedeću garnituru u dnevnom boravku, i zatim gledajte da su prednje noge garniture smještene na tepih, a da su fotelje i ostali sjedeći namještaj u potpunosti na tepihu. Volite li tepihe intenzivnijih boja poput orijentalnih, odaberite onaj s manje teksture, dok za neutralne tepihe vrijedi upravo suprotno pravilo. Neutralan tepih trpi jaču teksturu, više dekorativnih elemenata u bojama i zanimljiv grafički design.

 

      

Tepih Bliss 200x300 cm Grey/Blue

Tepih Pix Round 170 cm

Tepih Mahal 170x240 cm Grey/Liver

RASVJETA

Kome treba jaka rasvjeta u prostoru namijenjenom za odmor, pitate se? Da, u pravu ste, zato je za dnevni boravak odličan izbor ambijentalna rasvjeta. Podne, stolne i stropne lampe te visilice različitih sjenila i dimenzija će vam, osim za stvaranje ugođaja, poslužiti i kao umjetnička djela pokraj sjedeće garniture ili u kutku za čitanje. U slučaju da je vaš dnevni boravak prostran s visokim stopom, lusteri i stropne lampe su prikladniji. Ako je uređen u industrijskom ili boho stilu, u njega će se savršeno uklopiti rustikalne svjetiljke od ratana, bakra ili vitraže. Ako pak imate moderan dnevni boravak, dizajnerski lusteri od stakla i kristala, uvijek su dobar izbor.

 

                       

 

Stropna lampa Birdy Long

Podna lampa Arc Black

Stropna lampa Left Concrete

DEKORACIJE

Dodatci poput vaza, svijećnjaka, manjih tepiha, posuda i skulptura svaki prostor čine posebnim. Važnu ulogu među dekorativnim elementima igraju i police te ukrasni jastučići. Zidne dekoracije od prirodnih materijala prema posljednjim trendovima zamjenjuju umjetnička djela, a one s motivima i u oblicima koji imitiraju prirodu čest su detalj u domovima u kojim prevladava drveni namještaj.

Kad su figurice na policama u pitanju, odaberite predmete koji pričaju priču o vama i vašoj obitelji, koje vas možda podsjećaju na odrastanje ili uz njih vežete lijepa sjećanja, koje će prostor upotpuniti, a ne njime ovladati.

 

      

Ogledalo Louisa Natural

Polica za vino Claude

Svijećnjak Pawn Sand

 

I posljednje, ali ne i najmanje važno, dnevni boravak ispunite smijehom i veseljem dragih ljudi, prijatelja i obitelji koji će uživati u životnom prostoru koji ste uredili. Ukoliko vam nedostaje neki od navedenih komada namještaja, njih i druge slične proizvode pronađite u našem Chair4U webshopu.

chair4uNewsletter
Prijavi se i ostvari popust u vrijednosti od 20€ za prvu narudžbu iznad 200€!

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager