0 kom
Moj račun
Svi članci
16.01.2024.

Uravnotežen dom s Majkom Prirodom

U svijetu ubrzanog života i tehnološkog napretka, mnogi od nas sve više teže prostorima koji odražavaju harmoniju, toplinu i povezanost s prirodom. Prirodni interijer postaje sve popularniji izbor za one koji žele stvoriti dom koji ne samo da je vizualno privlačan, već pruža i osjećaj uravnoteženosti i dobrobiti. Ovaj pristup dizajnu prostora inspiriran je prirodnim elementima, koristeći boje, teksture i materijale kako bi se postigao spoj između unutarnjeg i vanjskog okoliša.

Jedna od ključnih karakteristika prirodnog interijera jest upotreba prirodnih materijala poput drva, kamena, ratana, lana i pamuka. Ovi materijali donose toplinu i autentičnost u prostor, stvarajući osjećaj povezanosti s prirodom. Drveni namještaj s vidljivom teksturom, kameni elementi ili mekani tepisi od prirodnih vlakana pridonose stvaranju opuštenog i ugodnog okruženja.
U središtu naše priče je kolekcija Marvin, stolice koje sjedinjuju udobnost i funkcionalnost s dizajnom oblikovanim linijama i presvlakom od chenilla tkanine. Noge od bukova drva dodaju notu prirodne elegancije, stvarajući osjećaj ravnoteže u prostoru, a dostupne su u raznim zemljanim bojama.


Boje u prirodnom interijeru često su nježne i inspirirane prirodom - zemljani tonovi poput smeđe, zelene, bež i sive dominiraju, stvarajući paletu koja odražava mir i spokoj. Osim toga, upotreba biljaka u interijeru igra ključnu ulogu u stvaranju svježe atmosfere, a ne samo estetski, već i zbog njihovog pozitivnog utjecaja na kvalitetu zraka.
Dah povijesti unosi kolekcija Mailen, inspirirana klasičnim tamburastim namještajem iz 18. stoljeća. Drvene ploče kliznih vrata izrađene od čvrstog drva stvaraju suptilan kontrast s modernim oblicima i volumenima, čime se postiže savršen spoj tradicije i suvremenog dizajna.

Osvjetljenje također ima važnu ulogu u prirodnom interijeru. Veliki prozori, staklene stijene ili prozirni materijali dopuštaju obilje prirodne svjetlosti, naglašavajući povezanost s okolinom. Ako je moguće, odaberite svjetiljke koje imitiraju prirodnu svjetlost, stvarajući toplu i ugodnu atmosferu u prostoru.
Za dodatnu toplinu i svjetlost, Hila stropna lampa s bijelim papirom i furnirom od prirodnog drva nudi umirujuću svjetlost koja obasjava prostor poput sunčevog zraka kroz lišće drveća.

Dizajn prirodnog interijera također se često fokusira na jednostavnost i minimalizam. Manje je više, a prostorije nisu pretrpane namještajem ili ukrasima. Otvoreni prostori i fluidne linije doprinose opuštajućem ambijentu.

Salmi, apstraktno umjetničko platno u crnim ili bež i smeđim tonovima lana, dodaje umjetnički dodir inspiriran prirodom. Njegova kombinacija boja stvara atmosferu koja podsjeća na tople nijanse kamena, stijena i planina.

U isto vrijeme, svijećnjak Flames povezuje umjetnost i funkciju, stvarajući očaravajući ambijent gdje plamen svijeće oživljava prostor poput plesa plamena u prirodi.

Još jedan bitan dodatak jesu ogledala, a ogledalo Aren Wood s okvirom od visokokvalitetnog drva manga i crnim lakom unosi organski dodir karaktera u prostor. Njegova jedinstvena tekstura i nesavršenosti stvaraju toplinu i autentičnost koja se nadopunjuje s ostatkom prirodnog interijera.

Prirodni interijer nije samo estetski izbor, već i način stvaranja prostora koji potiče unutarnju ravnotežu, mir i povezanost s prirodom. U takvom okruženju, svaki trenutak proveden unutar vlastitog doma postaje prilika za opuštanje i ponovno povezivanje s temeljnim vrijednostima života.

chair4uNewsletter
Prijavi se i ostvari popust u vrijednosti od 20€ za prvu narudžbu iznad 200€!

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager